Vrienden van de Zonnekerels vzw

De VZW “de vrienden van de Zonnekerels” werd in 1960 opgericht door enkele oud scoutsleiders, zoals A. Daemers, W. Danneels, G. en H. Demedts en R. De Mey. De eerste voorzitter van de vzw was Guido Delbaere.

55 jaar jong en nog steeds is de vzw actief en zichtbaar aanwezig in het dorpsleven van Sint-Denijs-Westrem.

Het doel van de VZW is enerzijds het beheren van de lokalen van de scoutsgroep ‘de Zonnekerels’.

Anderzijds doen wij aan fondsenwerving : subsidiedossiers aanvragen, sponsers zoeken en organiseren van eigen activiteiten met als doel de totale infrastructuur te onderhouden en uit te breiden.

Deze lokalen en speelweiden worden wekelijks gebruikt door de scoutsgroep, die meer dan 200 jongeren telt uit SDW, Afsnee en omstreken.

De meerdere scoutsterreinen liggen centraal gelegen in de dorpskern maar zijn voldoende afgeschermd van drukke wegen en staan dus garant voor een optimale veiligheid van de scoutsjongeren.

Dit zijn onze scoutsterreinen:

De gidsenweide – Pastorijdreef:

dit is het speelterrein voor de kabouters en jonggidsen.

Wij zijn volop bezig met het volledig verbouwen van de lokalen op de gidsenweide. Om deze verbouwingen te financieren, werden er enkele acties op poten gezet. Zo verkopen we momenteel hoodies, sweaters en T-shirts met de bedrukking “West Side Best Side 9051″! Bestel nu ook jouw pull of T-shirt via de facebookpagina #WSBS9051 !

De kapoenenweide – Vennestraat:

het lokaal voor de kapoenen (meisjes & jongens).

Het hoofdlokaal- Primulastraat:

Het terrein van de welpen en de jongverkennners.

De hoeve – Kerkwegel:

met de lokalen van de givers (gidsen & verkenners) en de jin.

Verder bevinden zich hier vergaderruimtes, ‘de stam’ voor de leiding en ‘het Zonneke’ voor de ouders, oud-leiding en sympathisanten.

De hoeve was het eerste brandveilige jeugdlokaal in Stad Gent! Sinds 2012 is het hoofdlokaal ook brandveilig. De hoeve en het hoofdlokaal worden verhuurd aan externe jeugdverenigingen en andere interne non-profit verenigingen.

Interesse om mee te werken?

Stuur een mail naar rvb@zonnekerels.be!

 

 

Foto’s